Glutenfri focaccia
 
Ingredienser:
 
4 dl vatten
1 msk honung
1 ägg
5 msk rapsolja
500 g glutenfritt mjöl, Finax röda
50 g jäst
Flingsalt
Svarta oliver (valfri mängd)
Grovhackade soltorkade tomater (valfri mängd)
Valfri krydda t.ex. rosmarin/timjan/oregano (valfritt)
 
Så här gör du:
 
1. Smula ned jästen i en bunke.
2. Värm upp vattnet, honungen och rapsoljan till 37 grader, häll sedan detta över jästen och rör om lite.
3. Blanda ned mjölet och rör om tills det är helt blandat.
4. Kläck i ägget och blanda (degen kommer att vara väldigt kladdig, men det är meningen).
5. Låta degen jäsa i bunken i ca. 20 minuter.
6. När degen har jäst färdigt kan du röra om lite.
7. Häll ned degen i en långpanna, så att degen täcker bottnen på plåten. Jag tog en mindre långpanna.
8. Ringla lite olivolja över degen så att du lättare kan platta ut den utan att den fastnar på fingrarna.
9. Tryck ner oliverna och de soltorkade tomarerna i olika ställen i brödet.
10. Strö över lite flingsalt.
11. Låt degen jäsa i 20 minuter.
12. Sätt på ugnen på 200 grader när brödet nästan jäst klart.
13. Ställ in brödet i ugnen och grädda brödet i 25 minuter.
14. Ta ut brödet från ugnen och låt det vila en liten stund. Sedan skär du brödet i fyrkanter och serverar.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress