
Måste tipsa om världens enklaste hamburgerbröd som jag hittade via Zeinaskitchen. Jag blev så sugen på halloumiburgare men jag kände inte att jag ville köpa ett sådant där onyttigt glutenfritt hamburgerbröd med en massa konstiga ingredienser... & att baka med jäst kände jag skulle ta alldeles för lång tid. Detta bakades på fem röda... Låt det gärna svalna innan det äts, blir annars en rätt skum konsistens.
6 st nyttiga hamburgerbröd
2 ägg
250 g keso
1,5 dl majs- eller mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör (kokossmör eller vanlig smör)
0,5 tsk salt
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Du behöver inte mixa den helt slät. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna, lossa från pappret och servera!
0