
I morse stekte jag omelett till frukost, blev så himla glad att den höll ihop. Jag är annars världsmästare på att proppfylla omeletter med fyllning eller vända dem alldeles för tidigt :). Omelett till frukost är nog det bästa jag vet :).


Kvällens middag! Den här kantarellpastan är sååå himla god, men jag får det alltid till att bli till två personer (inte fyra) som det står i receptet. Så räkna med två pers om du ska göra denna fantastiska pasta!
- Kantarellpasta (4 pers)
- 400 g Tagliatelle Färsk
- 1 st Gul lök
- 2 st klyftor Vitlök
- 150 g Kantareller
- 1 msk Mat & Bak Smör
- 3 dl Vispgrädde
- 3 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar
- Gremolata
- 1 st krukor Persilja - färsk
- 1 st klyftor Vitlök
- 30 g Parmesanost
- 3 msk Olivolja
- 1 st Citron
- 1 krm Salt Fint
- Topping
- 50 g Parmesanost
Gör såhär:
1. Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
2. Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
4. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
6. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
2. Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
4. Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
6. Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
0