10 saker som hjälper dig att vara lycklig!
 
1. Öppna dig. 
Att ha 500 vänner på Facebook skapar inte lycka. Vad som gör dig lycklig är att ha någon nära vän som du kan öppna upp dig för. Att dela med dig av känslor.
 
2. Hjälp någon
Det är bevisat genom studier att människor som hjälper andra är lyckligare. Arbeta som volontär, eller hjälp bara en äldre släkting med något, och din dos av lycka sägs öka.
 
3. Rör på dig
Träning gör dig inte bara lyckligare, utan kan till och med mota bort en depression!
 
4. Lyssna på musik
Lyssna på musik som får dig att må bra och bli glad.
 
5. Äktenskap ger lycka
Gifta personer är lyckligare än andra. De är lyckligare än personer som aldrig gift sig men framför allt är de lyckligare än personer som har separerat. Personer i dåliga äktenskap har däremot lägre lyckonivåer än både ogifta och skilda personer.

Har personer som är lyckliga i grunden lättare att bli gifta? Eller är det själva äktenskapet som får lyckan att växa fram? Både och. I en studie bland över 24 000 tyskar framkom att de flesta av dem som är gifta är mer nöjda med livet än ogifta - men det var de också långt innan äktenskapet ägde rum. Lyckliga personer är mer sociala, mer angenäma att umgås med och lyhörda för andras behov och det gör dem också mer attraktiva som framtida partner. Äktenskapet erbjuder intimitet, sällskap, trygghet, stöd och utveckling och kan i sig generera lycka.
Inte bara äktenskap gör en lycklig. Närhet och kärlek tycks över huvud taget bidra till ökat välmående. De som definierar sig som "extremt lyckliga" lever i en romantisk relation

6. Tacksamma människor är mer nöjda med livet

Tacksamhet gör oss lyckligare och mer tillfredsställda med våra liv. I synnerhet om vi upplever det ofta. Tacksamhet är inte bara upplyftande för den som upplever den, utan förändrar också den som den riktas mot. Tacksamhet stärker den egna självkänslan eftersom man upptäcker att man är en person med förmåga att se, bry sig om och älska. Det handlar inte bara om att berätta för andra vad man uppskattar hos dem, utan framförallt handlar det om att anamma ett tacksamt förhållningssätt. När vi odlar en tacksam inställning upptäcker vi automatiskt att det finns mer att vara tacksam för. Man kan säga att en positiv tacksamhetsspiral skapas.

 
7. Gå ut i solen 
Försök att få daglig exponering av solljus. Dessutom mår vi bättre av att vistas utomhus.
 
8. Sov regelbundet och tillräckligt
Människor som sover för lite drabbas i större utsträckning av depression.
 
9. Skaffa en hobby
Att göra något som är roligt skapar meningsfullhet och lust.
 
10. Undvik raffinerat socker
Denna typ av socker är inflammationsdrivande och har kopplats ihop med depression i en stor Harvardstudie.
 
Källor: Sience of happyness, kollega.se, Pinterest
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress