






Haha nu har det här nästan blivit en matblogg, här är i alla fall dagens middag... hur gott och enkelt som helst.
Pasta carbonara med kalkon
Ingredienser:
300 g spaghetti eller bönbasta
200 g kalkonbackon (2 pkt Ingelsta kalkon)
200 g kalkonbackon (2 pkt Ingelsta kalkon)
1/2 dl vispgrädde
En nypa salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor
En nypa salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor
Broccoli, ärtor
Gör så här:
1. Koka pastan, broccoli och ärtor.
2. Klipp baconen i små skivor. Stek det knaprigt i smör i en stekpanna.
3. Vispa ihop grädde, salt, vitlök, peppar och osten.
4. Rör ner kalkonbacon och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Servera pastan med en hel äggula på toppen per portion (eller blanda i tillsammans med ostblandningen).
4. Rör ner kalkonbacon och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Servera pastan med en hel äggula på toppen per portion (eller blanda i tillsammans med ostblandningen).
0