Broccolibiffar med parmesan
 
Jag måste dela med mig av världens godaste recept (som jag fick av en kompis). Nämligen broccolibiffar! Dessa biffar kan vara de godaste jag ätit. Jag är så bra på att hypa nya maträtter haha. Men liksom inget med ost kan ju bli fel. Ni måste bara prova dessa! Jag kommer händanefter göra dessa biffar minst en gång per månad. Så himla goda är dem!
 
Ingredienser broccolibiffar:
3 st broccolihuvud
5 st ägg
0,5 tsk svartpeppar, krossad
1 tsk salt
3 st vitlöksklyftor
100 gram parmesanost
1,5 dl vetemjöl/dinkelmjöl
 
Ingredienser dipp:
100 gram fetaost
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 krm salt
1 krm peppar
 
Såhär gör du broccolibiffar:

1. Dela broccolin i buketter (ta ej med stammen) och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.

2. Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.
 
3. Forma biffar med en sked i stekpannan. Lägg i en klick smör eller rapsolja. Stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. Obs. lägg inte i för många biffar i taget, ca tre åt gången.
 
Såhär gör du dipp:

1. Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt till servering.
 
*Vill du göra dessa biffar glutenfria (som jag gjorde) så tog jag istället 1.5 dl Finax mjölmix samt 1 msk fiberhusk.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress